Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin öğrenci toplulukları onuruna bir buluşma düzenledi. Buluşmaya AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek de katıldı. SUBÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ile 51 öğrenci topluluğu temsilcisinin yer aldığı buluşmada toplulukların 2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılı faaliyetleri, gelecek dönem için planları, hedefleri ve beklentileri konuşuldu. Üniversitenin sosyal yönünün gelişmesinde toplulukların oynadığı rol ele alındı. Atabek daha sonra Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nde Teknofest’e hazırlanan SUBÜ öğrencileriyle bir araya gelerek çalışmalarını inceledi. Son olarak ise SUBÜ Stüdyoları’nı ziyaret etti.
Kulüp faaliyetleri hayatımı güzelleştirdi
Üniversite yıllarında kulüp faaliyetlerinde yoğun bir şekilde yer aldığını belirten AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “İnsanın hayatında kulüplerde yaptığı çalışmalar son derece önemli. Sizler de bugünkü çalışmalarınızın meyvelerini ileride bol bol toplayacaksınız. Ben Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İngilizce Fizik Bölümü mezunuyum. Fakat bir hocamın küçük bir tercih hatasıyla Bolu’ya gittim. İdealimdeki bölüm fizik değildi. Puanımın kesilmemesi için kaderime razı geldim. Gördüm ki üniversite hayatı kolay geçmeyecek. Bu hayatı güzelleştirmek istiyordum ve öğrenci kulüpleri karşıma çıktı. Bilimler Topluluğuna yönetim kurulu üyesi olarak girip sonrasında başkan yardımcısı olmuştum. Bir yandan da o dönemler Türkiye’de yasakların çok fazla olduğu yıllardı. Çok rahat konuşamıyor, kendinizi ifade edemiyor, başörtünüzü takamıyordunuz. Farklı dünya görüşüne sahipseniz bunu ortaya koyamıyordunuz. Bunun üzerine Etik Değerler Topluluğu adıyla bir öğrenci kulübü kurduk ve birçok sivil toplum çalışması yaptık. O yıllarda hayata dair bir şeyler söylemenin önemini keşfettim. İyi ki sevmediğim bir bölüme gitmişim ve farklı bir sosyal çalışma alanına yönelmişim” ifadelerini kullandı.
Birçok şey öğretiyor
İyi konuşmayı, özgeçmiş hazırlamayı, etkili iletişimi ve daha birçok şeyi kulüplerdeki eğitimle öğrendiğini kaydeden Atabek, “O yıllarda cep telefonu ve internet bu seviyede olmadığı için özgeçmiş hazırlamak bile çok büyük bir uzmanlık gerektiriyordu. Eğer kendinizi ifade etmek istiyorsanız iyi bir diksiyona ve beden diline sahip olmanız çok önemli. Kulüplerde yüzlerce insanın karşısında sunumlar yapıyorduk. Çok önemli iş insanlarını, siyasetçileri, kariyer sahibi isimleri üniversitemize davet ediyorduk. Böyle insanlarla muhatap olmak da insana başka bir vizyon kazandırıyor. Siz kendi ilgi alanlarınıza ya da uzmanlık alanlarınıza dair inisiyatif alıyorsunuz. Bu çok kıymetli bir şey. Dışarıda oturacak bir sürü kafe, gidecek bir sürü sinema varken vaktinizi böyle faaliyetlerle dolduruyorsunuz. Günün sonunda ise kendinize yaptığınız her bir yatırım karşılık bulur. Ülkemizde eskiden seçilme yaşı 30’du ve ülke adeta kendi gençlerine inanmıyordu. Üniversite dönemimizde 18’e ineceğini hayal bile edemiyorduk ve 25’e düşmesi için bir hareket başlatmıştık. Konuyla ilgili konuşması için bir milletvekili davet ettik ve onunla ben ilgilendim, sunuşu ben yaptım. Etkinlik tamamlandığında bana, ‘muhtemelen seninle aynı siyasi görüşe sahip değiliz ama sende siyasetçi kumaşı var. Günün birinde çok başarılı bir siyasetçi olabileceğine inanıyorum’ dedi. Hiçbir anlam veremedim çünkü kesinlikle siyasetle ilgilenmek istemiyorum. Yıllar sonra bunu hatırladım. Özetle kendinize yaptığınız her bir yatırım sizdeki başka bir yeteneği ortaya çıkartıyor.”
Planlı ve verimli olmayı sağlıyor
AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’e buluşmaya katıldığı için teşekkür eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Hayata atılırken mesleği sevmenin ve sosyal olmanın iki önemli nokta olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda mesleğini seven, bulunduğu yerin farkında olan, bulunduğu yerdeki işleri en verimli şekilde yapmak isteyen, başka arkadaşlarını da teşvik eden ve sadece kendisi için değil arkadaşları için de çaba gösteren bir ekiple birlikteyiz. Sosyal olma kısmı da tam olarak bu ekibe uyuyor. Bir şeyleri birlikte yapmak, birliktelik kültürü oluşturmak, sahaya inmek, insanlara faydalı olmak, faydanın yayılmasını sağlamak gibi roller üstleniyorsunuz. Bunlar oldukça kıymetli şeyler. Gelecekte bu rollerin ne anlama geldiğini çok daha iyi göreceksiniz. Öğrenci topluluklarında aktif olarak yer almanın bir faydası da hayatı planlamayı ve daha verimli çalışmayı sağlaması. Derslerin yanı sıra fayda üretmek için de uğraştığınız için sizleri takdir ediyoruz. Bu işleri resmiyete dökecek sosyal transkript uygulamamızı hayata geçirmiştik. Devletin verdiği imkânları da sizler için seferber ediyoruz” diye konuştu.